Finance

Etablering af RPA-setup

Nordic Aviation Capital er verdens største regionale flyleasingselskab. NAC leverer leasing og lease management services til flyselskaber og flyinvestorer internationalt. For NAC handler automatisering om at frigive tid i de forskellige afdelinger i virksomheden, så de kan skabe en høj driftsstabilitet og mere værdi for kunderne.

NAC

Målsætning

Nordic Aviation Capital kom med en målsætning om at hjælpe afdelinger på tværs af organisationen med at frigive tid til de  værdiskabende opgaver, fremfor de tidskrævende og simple, men nødvendige arbejdsopgaver.

Sammen med Droids Agency definerede de fem konkrete grundsten, som afsæt for automatiseringsrejsen:

  • Vi vil gerne hjælpe vores ansatte med at slippe for unødvendig kompleksitet.
  • Vi vil gerne hjælpe med at nedsætte risici.
  • Vi ønsker at sikre, at vores ansatte har den tilstrækkelige uddannelse til de værktøjer, de bruger.
  • Vi ønsker at automatisere vores ansattes manuelle og trivielt arbejde.
  • Vi ønsker at levere løsninger, der kan hjælpe vores ansatte i deres daglige arbejde.

Løsningen

Droids Agency har gennem 2020/2021 hjulpet NAC med at etablere deres RPA- og automatiseringssetup med udgangspunkt i Power Platformen fra Microsoft.

Virksomheden anvender i forvejen Dynamics, Office 365 og mange andre Microsoft-applikationer. Derfor har vores automatiseringsstrategi været at udnytte hele paletten af applikationer i automatiseringen.

Et eksempel på en automatisering vi har udviklet, er processen for kontrol, når et fly returneres fra en leasingpartner. Her anvender vi både Power Automate, Microsoft Forms og Microsoft SharePoint list for at skabe en sømløs automatisering, hvor forretningen kan aktivere og følge med i de eksekverede processer i applikationer de i forvejen kender. 

NAC SC

Resultaterne

LDND (Last Done Next Due) er en proces, hvor en flyvedligeholdelse dokumentet behandles, efter at flyet er returneret fra en leasingaftale. Dokumentet (Excel-fil) indeholder hundredvis af elementer, der skal findes og opdateret i et webbaseret system.
At have opgaven automatiseret giver en kortere behandlingstid og kontinuerlig høj nøjagtighed.

Denne proces alene sparer NAC for 300 timer årligt og er med til at øge kvalitet og medarbejdertilfredshed.

 
 

Vil du høre mere om hvordan vi kan kickstarte jeres automatiseringsrejse?

 

Tim

Tim D. Hansen

Managing Partner

Andre relaterede cases

Case_PFA
Case_Sonderborg

Kundeservice

Intelligent kundeoverblik og digital transformation

PFA satser massivt på digitalisering og har igangsat et større transformationsprogram. Vores rolle i transformationen har været at skabe fælles analysemetoder, at analysere kundens forretningsbehov og definere et fælles kundeoverblik for medarbejderne. 

Offentlig forvaltning

AI-signaturprojekt og migrering med RPA

Baggrunden for projektet er, at der med økonomiaftalen for 2021 er aftalt, at der i de kommende år skal igangsættes signaturprojekter, der skal give en række kommuner konkrete erfaringer med kunstig intelligens (AI). Formålet med projektet er at optimere ansøgnings- og sagsbehandlingsprocesserne omkring kropsbårne hjælpemidler efter servicelovens §112.

Kontakt os